La Orotava er bygget på en stejl frugtbar skråning og var i gamle dage hjemsted for mange af Tenerifes rigeste og fornemste familier. De frugtbare skråninger var perfekte til vin- og sukkerproduktion, som indbragte formuer til de rige godsejere inde i byen.
La Orotavas gamle bydel
I dag er La Orotava stadig Tenerifes mest aristokratiske by. Det ser du straks, når du besøger den gamle bydel. Her er der renæssancepalæer, smukke kirker og klostre, eksklusive butikker, elegante restauranter og smukke haver.
Et af byens trækplastre er La Casa de los Balcones, som er en arkitektonisk perle fra det syttende århundrede. La Casa de los Balcones er især kendt for sine balkoner og for at være et af de vigtigste centre for kanarisk kunsthåndværk. Der er gennem tiden taget millionvis af fotos af La Casa de los Balcones’ gårdhave, men du kan sagtens finde din helt egen unikke gårdhave i La Orotava, hvis du bare holder øjnene åbne.
Der er også mange kirker og klostre i La Orotava og blandt de mest imponerende er den barokke Iglesia de San Agustín og den gotiske Iglesia de la Concepción.
Bar La Duquesa – lækker mad i La Orotava
Er du i området omkring Iglesia de la Concepción, så besøg familierestauranten Bar La Duquesa, der ligger klos op af kirken. I køkkenet står Pedre Luis Expósito sammen med ægtefællen Carmen Padrón Mesa. De to er også kendt som Hucho og Mary, og de overtog for mange år siden restauranten fra Huchos forældre.
Bar La Duquesa er lille og intim, fyldt med tingeltangel. Hucho og Mary serverer spanske retter og er især kendt for deres ”rellenas”, som er fyldte grønsager, fx peberfrugter, løg og squash. Priserne er bestemt overkommelige, og stemningen er afslappet.
Kør på eventyr omkring La Orotava
Der dyrkes stadig vin på skråningerne omkring La Ototava, men Tenerifes afgrøde nummer 1, bananer, ses også i rigelige mængder her.
Hvis du er i egen bil og virkelig vil på eventyr, så kør nord på og op af de små bjergveje. Led efter steder med skiltet ”Guachinche”. En ”guachinche” er en improviseret restaurant, der kun eksisterer, når ejeren har vin fra egen produktion til salg. Det er altså restauranter, der pludselig opstår og som pludselig forsvinder igen. Der er få retter og sjældent et menukort. Både mad og vin er hjemmelavet, og restauranterne er rene og pæne. Desuden er priserne rørende billige.
De fleste guachinche ligger i det nordlige Tenerife, og netop i området omkring La Ototava kan du være heldig at finde en. Spørg dig frem.